ua en ru

У Харкові випала аномальна кількість снігу

У Харкові випала аномальна кількість снігу Фото (соцмережі): у Харкові випала аномальна кількість снігу

Снігопад повалив дерева та пошкодив лінії електропередач

У Харкові з 1 по 2 грудня 2015 року випало більше половини місячної норми опадів, снігопад повалив 528 дерев та пошкодив лінії електропередач. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міської ради.

"528 дерев і 636 великих гілок, за інформацією на 11:00 сьогодні, 2 грудня, впало через снігопад у Харкові біля будинків комунальної форми власності", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в Комінтернівському районі без світла залишився один дитячий садок, у Київському - один дитсадок і кілька шкіл. У Ленінському районі сталося 13 поривів на лінії електропередачі міськсвітла і 24 пориви на районних електромережах.

У Харкові випала аномальна кількість снігу

Фото: снігопад у Харкові

"Є пориви контактної мережі, створені оперативні бригади, які усувають неполадки і ремонтують мережу. Ми підключили і "Харківводоканал", і "Харківські теплові мережі" до прибирання повалених дерев, їх розпилювання та утилізації. Ситуація контрольована, працюємо з "Харківобленерго" з відновлення електрики в школах і дитячих садах", - повідомив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

У Харкові випала аномальна кількість снігу

Фото: сніг у Харкові повалив дерева

Зокрема, у прибиранні від снігу прибудинкових територій задіяно близько 2 тисяч робітників.

Крім того, повідомляється, що міськрада відкрила гарячу лінію з прийому заявок у зв'язку з наслідками стихії.

У Харкові випала аномальна кількість снігу

Фото: у Харкові випала аномальна кількість снігу

"Харків'яни можуть сфотографувати повалені дерева, опори, пориви контактної мережі та інші наслідки стихії. Залишити заявку можна через спеціально створену форму на сайті міськради. Звернення відразу будуть передавати в інформаційно-диспетчерську службу: 15-62", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора синоптики попереджали про снігопаді в Києві.