ua en ru

У Харкові відновили теплопостачання всіх дитсадків і шкіл

У Харкові відновили теплопостачання всіх дитсадків і шкіл Фото: опалення в Харкові повністю відновлять упродовж дня (УНІАН)

Житлові будинки підключать до опалення впродовж дня

У Харкові станом на ранок 26 лютого комунальні служби відновили теплопостачання всіх навчальних та медичних закладів, а підключення до тепломереж житлових будинків очікується впродовж дня. Про це повідомив перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов в ефірі "Радіо Свобода".

"На цю хвилину всі об’єкти соціальної сфери з теплом - це дитячі садки, школи, лікарня. Зараз триває запуск житлової сфери. Ремонтні роботи на магістральній лінії закінчуються, але ми її використовуватимемо як резервну, а по основній магістралі, яка свого часу була резервною, зараз уже повністю подається теплоносій", - заявив Терехов.

За його словами, будинки підключатимуться до теплопостачання після виконання необхідних регламентних робіт, так званого "розповітрювання", це відбудеться впродовж дня.

Нагадаємо, 24 лютого 2018 року близько 15:00 у Немишлянському районі Харкова через довготривалу експлуатацію стався порив труби магістральної тепломережі діаметром 700 мм. Як наслідок, понад 660 будинків у двох районах міста залишилися без теплопостачання.

Станом на 16:00 25 лютого без централізованого теплопостачання залишались 97 об'єктів: 81 багатоквартирний будинок; 5 медичних установ; 5 дитячих садків; 2 позашкільні установи та 4 школи

Було прийняте рішення про розгортання чотирьох пунктів обігріву на базі загальноосвітніх шкіл для тимчасового розміщення та харчування мешканців навколишніх будинків, де відсутнє теплопостачання. Також підготовлено 6 мобільних пунктів обігріву.