ua en ru

У Харкові суд зняв арешт з рахунків ХТЗ

У Харкові суд зняв арешт з рахунків ХТЗ

Вердикт судді зустріли оваціями

У Харкові суд прийняв рішення зняти арешт з рахунків Харківського тракторного заводу. Відповідне рішення сьогодні, 5 серпня, після тижневого розгляду справи прийняв Київський районний суд Харкова, повідомляє прес-служба заводу.

За словами адвоката "ХТЗ" Олександра Самарця, суддя задовольнила клопотання адвокатів підприємства і розблокувала рахунки, які були арештовані в рамках розслідування кримінального провадження слідчими Управління СБУ в Харківській області. Він також нагадав, що раніше Господарський суд Харківської області затвердив План досудової санації ПАТ "Харківський тракторний завод", що дозволило зняти арешт з рахунків, накладений на вимогу податкової служби.


"Таким чином, керівництво заводу може почати підготовку до відновлення нормального режиму господарської діяльності. Хоча, звичайно, це ще потребує чимало зусиль і часу", - сказав адвокат.

У свою чергу в. о. генерального директора Харківського тракторного заводу В'ячеслав Шевченко зазначив, що всі необхідні для зняття арешту документи будуть передані у виконавчу службу і банк.

"Ми подаємо у виконавчу службу документи, виконавча служба подає в банк документи – рахунки повинні бути розблоковані", - сказав керівник "ХТЗ".

У процесі багатоденного судового засідання близько 250 працівників ХТЗ проводили пікет з вимогою "розблокувати роботу підприємства". Люди тримали національні прапори України, плакати з написами "Не дамо знищити ХТЗ", "Наші діти хочуть їсти", "Допоможіть врятувати ХТЗ", а також скандували "Розблокувати рахунки", "Дайте нам працювати", "Поверніть наші гроші", "ХТЗ – це Харків".

Крім того, в залі суду був присутній представник моніторингової місії ОБСЄ в Харківському регіоні Вінсент Годбіллон.

Як повідомлялося, 9 червня збори кредиторів ХТЗ вирішило розпочати процедуру досудової санації. А 14 липня План досудової санації Харківського тракторного заводу затвердив Господарський суд Харківської області.

Відзначимо, як повідомляла прес-служба ХТЗ, Харківський тракторний завод зупинено з березня 2016 р. в результаті дій правоохоронних органів, які керівництво підприємства характеризує як безпрецедентний тиск. Діяльність підприємства, включаючи можливість проведення фінансових операцій, заблокована.