ua en ru

У Харкові при отриманні хабара затримали двох прокурорів

У Харкові при отриманні хабара затримали двох прокурорів Фото: Давид Сакварелідзе

Прокурори отримували чергову частину хабара

Вчора, 27 вересня, у Харкові при отриманні хабара затримали двох прокурорів - заступника прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурор відділу Харківської обласної прокуратури. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе в Facebook.

"Вчора в Харкові при отриманні чергового "траншу" хабара в сумі 5000 дол. Генеральною інспекцією спільно з управлінням "К" Служби безпеки України були затримані 2 прокурора - заступник прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурор відділу Харківської обласної прокуратури", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що вже тривалий час вони працювали за добре налагодженою схемою штучного створення перешкод для ведення бізнесу одного з підприємств, пропонуючи свої "платні послуги" щодо їх усунення. Підприємство систематично стикалося з величезними затримками при розмитненні імпортованих товарів. На резонне питання про причини цих затримок - отримували відповідь про те, що є відповідні листи від прокуратури з вимогою додатково перевірити контейнера з ввезеною продукцією. При зверненні до прокуратури пропонувався варіант платного вирішення питання. Його ціна - 5000 дол. за кожен контейнер. Тільки ця фірма завозила близько 7 контейнерів на місяць.

Наголошується, що зараз триває досудове слідство за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

ЛИКВИДИРУЕМ КОРРУПЦИОННЫЕ СХЕМЫ НА ТАМОЖНЕ: ГЕНЕРАЛЬНАЯ ИНСПЕКЦИЯ ГПУ ПРОДОЛЖАЕТ РАБОТУВчера в Харькове при получении ...

Posted by Davit Sakvarelidze on 28 сентября 2015 г.

Нагадаємо, СБУ в Житомирській області затримала на хабарі голову РДА і голови райради.