ua en ru

У Харкові відключені майже 1,8 тис. газових приладів

З початку року фахівці ПАТ "Харківміськгаз" були змушені відключити більше 1750 побутових газових приладів через порушення в роботі димоходів і вентканалів на підставі наданих власниками житлових будинків актів про перевірку та прочищення ДВК. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Харківміськгазу".

Наголошується, що несправність димоходів і вентканалів безпосередньо впливає на безпеку і здоров'я споживачів. Особливо уважними закликають бути користувачів котлів і водонагрівачів (колонок) - адже в цих газових приладів продукти згорання відводяться в димоходи.

"Дотримуватись елементарних правил зовсім не важко. Поставити вікна на провітрювання, перевірити тягу, стежити за справністю газового обладнання, не закривати отвори димоходів, навіть якщо вони не підходять до інтер'єру", - зазначила технічний директор ПАТ "Харківміськгаз" Яна Шувалова.

Відповідальність за робочим станом димоходів і вентиляційних каналів в житлових будинках покладається на керівників житлово-експлуатаційних організацій, у житлових кооперативах - на голову, в приватних будинках - власників.