ua en ru

У Харкові в інфекційній лікарні померла 9-місячна дівчинка

У Харкові в інфекційній лікарні померла 9-місячна дівчинка Фото: у дівчинки проявилися ускладнення хронічного захворювання (УНІАН)

У Харкові в дитячі інфекційній лікарні померло немовля, яке було госпіталізоване з підозрою на коронавірус. Тест на COVID, однак, виявився негативним.

Про це повідомляє Newsroom з посиланням на головного лікаря дитячої інфекційної лікарні Дмитра Кухаря.

Відомо, що у дитини виявили серйозне вроджене захворювання.

Головний лікар дитячої інфекційної лікарні Дмитро Кухар повідомив, що маленьку пацієнтку в тяжкому стані доставили до медзакладу 29 березня.

"У неї була вроджена спінальна м'язова атрофія першого типу. Це недорозвиненість м'язів спини, які здійснюють функцію вдиху і видиху. Така патологія часто призводить до недостатньої вентиляції легенів і може спровокувати гіпоксію ", - розповів лікар.

За його інформацією, з 26 березня у дівчинки почалися ускладнення хронічного захворювання і стала розвиватися пневмонія.

"Дитину привезли до нас на швидкій. По дорозі в лікарню фельдшери реанімували її. Попри всі старання наших лікарів, сьогодні дівчинка померла. Тест на COVID-19 показав негативний результат. Коронавірусу у неї не було", - розповів Кухар.