ua en ru

Харків'янина, який закликав до створення "Новоросії", засудили до 3,5 років позбавлення волі

Харків'янина, який закликав до створення "Новоросії", засудили до 3,5 років позбавлення волі Фото: суд арештував харків'янина, який закликав до створення "Новоросії"

Крім того, він незаконно придбав та зберігав вдома автомат Калашникова АК-74 із набоями

Жовтневий районний суд Харкова засудив харків'янина, який закликав до створення на території України так званої "Новоросії", до 3,5 років позбавлення волі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України.

Як зазначається, співробітники СБУ затримали зловмисника наприкінці вересня 2016 року за розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території держави.

"39-річний сепаратист розміщував в Інтернеті повідомлення, спрямовані на знищення української державності, створення псевдодержавного утворення "Новоросія", від’єднання західних регіонів України, посилення громадянського протистояння між мешканцями Донбасу і жителями інших регіонів, провокування масових заворушень, ескалації збройного конфлікту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зловмисник незаконно придбав та зберігав вдома автомат Калашникова АК-74 із набоями.

Таком чином, його визнано винним за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у вересні прокуратура Харківської області оголосила підозру харків'янину, який закликав до створення "Новоросії".