ua en ru

У харків'ян виявили 415 пакунків з наркотичним засобом "метадон"

У харків'ян виявили 415 пакунків з наркотичним засобом "метадон" Фото: затримані (hk.npu.gov.ua)

За цінами "чорного" ринку загальна вартість вилученого складає близько 270 тис. гривень

У двох харків'ян правоохоронці виявили 415 пакунків з наркотичним засобом "метадон", вартість якого за цінами "чорного" ринку складає близько 270 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

23 та 31-річних громадян затримали 1 вересня. Вони збували наркотики шляхом розкладання "закладок".

Наразі не встановлено, від кого правопорушники отримали наркотики. Тривають слідчо-розшукові заходи та вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру за ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

"Всього за поточний рік працівниками ГУНП в Харківській області виявлено понад 40 фактів зберігання та збуту "важких" наркотичних засобів, в тому числі метадону. З незаконного обігу вилучено близько 230 грамів метадону, що становить майже 2500 разових доз", - повідомляють у Нацполіції.

У харків'ян виявили 415 пакунків з наркотичним засобом "метадон"

Фото: вилучені наркотики (hk.npu.gov.ua)

Зазначимо, метадон - це синтетичний наркотик опійної групи. В Україні його використовують в замістній підтримуючій терапії, як засіб для лікування наркоманії.

Нагадаємо, у квітні у Дніпропетровській області правоохоронці викрили нарколабораторію з виготовлення метадону та вилучили рекордну в історії України партію цього особливо небезпечного наркотичного засобу. Крім цього, правоохоронці виявили майже 300 кілограмів інгредієнтів та прекурсорів для виготовлення ще близько ста кілограмів метадону.