ua en ru

Харків не зможе організувати повноцінне святкування 9 Травня через загрозу погромів, - Кернес

Харківський мер Геннадій Кернес заявив про те, що Харків не зможе організувати повноцінне святкування 9 Травня через загрозу погромів.

Харківський мер Геннадій Кернес заявив про те, що Харків не зможе організувати повноцінне святкування 9 Травня через загрозу погромів. Про це йдеться у привітанні Кернеса до Дня Перемоги, розміщеному на сайті Харківської міської ради.

"Так вийшло, що сьогодні, вперше за останні роки, ми не можемо організувати для харків'ян повноцінний свято в цей день. Ми не маємо права ризикувати здоров'ям городян і спокоєм Харкова. За інформацією, що надходить до нас інформації, окремі політичні сили, для яких пам'ять про загиблих у тій війні нічого не значить, збираються перетворити День Перемоги у нашому місті в день погромів. Тому святкова програма в Харкові 9-го травня буде значно скорочена", - йдеться у зверненні Кернеса.

Мер Харкова запевнив, що учасники війни повною мірою відчують турботу міської влади.

"Харків завжди шанував і буде шанувати всіх, хто віддав себе всього для досягнення Перемоги. І я як Харківський міський голова обіцяю, що всі ветерани та учасники війни повною мірою відчують турботу міської влади. Ми пам'ятали про вас не тільки в День Перемоги, так і будемо пам'ятати. І допомагати завжди - щодня, щохвилини", - додав Кернес.

Нагадаємо, 28 квітня Кернес під час занять спортом в парку Харкова отримав вогнепальне поранення в спину. Він був доставлений в реанімацію, йому зробили операцію, лікарі оцінювали його стан як важкий. Після цього він був відправлений на лікування в Ізраїль. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство Кернеса.