ua en ru

Хакери зламали Twitter Адміністрації Порошенко

Хакери зламали Twitter Адміністрації Порошенко Фото: Арсен Аваков

Тексти фейк-повідомлень стосуються "Правого сектору"

Офіційний Twitter-акаунт Адміністрації Президента України (АПУ) Петра Порошенка зламаний невідомими. Цю інформацію РБК-Україна підтвердило джерело в АПУ.

Так, сьогодні близько 12:00 в Twitter-акаунті АПУ з'явилося повідомлення наступного змісту: "Президент доручив дати правову оцінку самовільному відходу підрозділів "Правого сектора" з зони АТО".

Хакери зламали Twitter Адміністрації Порошенко

Фото: Twitter-акаунт АПУ

Крім того, сьогодні також був зламаний Twitter-аккаунт міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Цю інформацію вже підтвердили в МВС.

"Сьогодні в мережі Інтернет з'явилася інформація, нібито від міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, яка є неправдивою. Вона з'явилася на персональному сайті глави правоохоронного відомства, а також в записі Арсена Авакова в соціальній мережі Twitter", - повідомили у відомстві.

Невідомі, зокрема, повідомили, що МВС нібито готує пакет документів до Верховної Ради для позбавлення лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша депутатської недоторканності.

Зазначимо, вчора, 13 липня, невідомими був зламаний акаунт РНБО України в Twitter. Зокрема, невідомі розмістили неправдиву інформацію про звільнення глави української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) режиму припинення вогню на Донбасі генерал-майора Андрія Тарана, а пізніше заявили, що акаунт нібито знаходиться під контролем "Правого сектора". У самому ПС від цієї інформації відхрестилися.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що бійці "Правого сектора" покинули свої позиції в зоні АТО в Донецькій області, однак незабаром цю інформацію було спростовано лідером ПС Дмитром Ярошем.