ua en ru

Хакери зламали сайти ХДС і звинуватили владу ФРН в нестачі толерантності до мігрантів

Невідомі зламали офіційні сайти двох регіональних відділень Християнсько-демократичного союзу (ХДС), що входить в правлячу в Німеччині коаліцію. Як повідомляє Deutsche Welle, хакерській атаці піддалися сайти регіональних відділень ХДС в Гамбурзі і Мекленбурзі - Передній Померанії.
Бажаючі зайти на сторінки гамбурзького відділення ХДС протягом декількох годин бачили лише заставку із зображенням герба Османської імперії. Її творці назвали себе GHST61 & Emre Y. Невідомі написали на сторінці на англійській мові: "Привіт, Гамбург! Ми з Туреччини". Крім того, хакери залишили повідомлення на тему інтеграції мігрантів у Німеччині. "Де ж толерантність? Де свобода віросповідання? Чому ви бачите смітинку в оці свого брата, але не помічаєте колоди у власному?", - йдеться в посланні. У кінці тексту невідомі звернулися до глави німецького уряду: "Пані Меркель, ми чекаємо Вас в Гамбурзі".
Робота обох сайтів протягом дня була відновлена. Відомства кримінальної поліції Гамбурга і Мекленбурга - Передньої Померанії проводять розслідування у зв'язку з атакою хакерів.