ua en ru

Хакери вкрали дані 3 млрд користувачів Yahoo в 2013 році

Хакери вкрали дані 3 млрд користувачів Yahoo в 2013 році Фото: хакерська атака (flickr.com/iabeta)

Також хакери здійснили кібератаку в 2014 році

Кібератака на системи інтернет-гіганта Yahoo в 2013 торкнулася 3 млрд користувачів сайту. Про це повідомляється в прес-релізі дочірньої структури Verizon - Oath, що володіє Yahoo.

Повідомляється, що в результаті хакерської атаки на Yahoo в 2013 році були викрадені особисті дані всіх 3 млрд користувачів, зареєстрованих на сервісах цієї компанії

Раніше в інтернет-компанії вважали, що злом торкнувся близько 1 млрд облікових записів, однак розслідування виявило, що масштаби хакерської атаки були значно більше.

Так, у 2016 році американська компанія Yahoo повідомила про двох масових крадіжках даних своїх користувачів. У серпні 2013 року в компанії зафіксували схожий епізод, крім того, в кінці 2014 року хакери зламали не менше 500 млн облікових записів Yahoo.

Зазначено, що в обох випадках зловмисники могли отримати доступ до імен, електронними адресами, номерами, дат народження та іншої інформації користувачів.

Зазначено, що керівництво Yahoo вважали, що обидві атаки організовано одними і тими ж особами за замовленням неназваного держави.

Нагадаємо, в червні повідомлялося, що Yahoo продала свій операційний бізнес одного з найбільших американських телекомунікаційних операторів Verizon Communications Inc. за 4,475 млрд доларів.