ua en ru

Хакери опублікували докази злому АНБ системи SWIFT

Хакери опублікували докази злому АНБ системи SWIFT Фото: співробітники Агентства національної безпеки США (АНБ) проникли в міжбанківську систему SWIFT

АНБ контролювало угоди за участю банків та інших установ у Кувейті, Дубаї, Бахрейні та інших країнах

Анонімні хакери угруповання Shadow Brokers в суботу, 15 квітня, опублікували документи, які підтверджують проникнення Агентства національної безпеки США (АНБ) в міжбанківську систему SWIFT для стеження за рядом близькосхідних банків. Про це повідомляє DW.

Також опубліковані документи свідчать про те, що АНБ знайшло і використало ряд вразливостей в ряді продуктів Microsoft Windows, які використовуються по всьому світу.

Як зазначає видання, експерти визнали документи, які демонструють, що неліквідовані або раніше невідомі уразливості в ПО використовувалися в АНБ.

Таким чином, документи підтверджують, що АНБ проникло в два бюро обслуговування SWIFT, включаючи EastNets, які надають технологічні послуги на Близькому Сході для SWIFT і для окремих фінансових установ. В результаті цього злому, АНБ, імовірно, контролювало угоди за участю банків та інших установ у Кувейті, Дубаї, Бахрейні, Йорданії, Ємені та Катарі.

У EastNets відкидають подібні звинувачення.

"Повідомлення про імовірну хакерську атаку на мережу EastNets є повністю помилковими і необгрунтованими. Ми можемо підтвердити, що ніякі дані клієнтів EastNets не були якимось чином скомпрометовані" - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті EastNets.

У свою чергу, SWIFT уточнив, що звинувачення стосуються тільки його сервісних бюро, а не його власної мережі.

Нагадаємо, втрати великих компаній Британії від хакерських атак за 4 роки склали 52 млрд доларів.