ua en ru

Втрати великих компаній Британії від хакерських атак за 4 роки становили 52 млрд доларів

Втрати великих компаній Британії від хакерських атак за 4 роки становили 52 млрд доларів Фото: хакери завдали шкоди британському бізнесу на 52,4 млрд доларів

З 2013 року було зафіксовано 315 кібератак на великий бізнес

Британські компанії, що входять в індекс FTSE 100 (великі гравці ринку-ред.), втратили в результаті атак хакерів 52,4 млрд доларів з 2013 року. Про це повідомляє телеканал CNBC.

Як повідомляється, такою сумою виражається здешевлення акцій цих компаній.

Згідно з дослідженням консалтингової компанії CGI і дослідницької організації Oxford Economics, з 2013 року експерти зафіксували 315 атак на великий бізнес, з яких 65 були дуже серйозними і могли мати катастрофічні наслідки, оскільки за одну тільки атаку інвестори могли втратити до 150 млн доларів.

Для підрахунку автори дослідження порівняли динаміку акцій компаній, які зазнали кібератакам, і компаній з того ж сектора, що уникли подібних інцидентів. У середньому падіння котирувань компаній становило 1,8% після кожної серйозної кібератаки.

За словами Ендрю Рогоски віце-президента з кібербезпеки в CGI у Великобританії, всього близько 10-20% порушень безпеки компаній обнародуюются. Тому насправді реальна сума збитків, отриманих у результаті роботи хакерів може зрости на 10 п. п. після того, як у травні 2018 рік вступлять в силу нові правила.

Згідно з цими правилами, компанії змушені будуть повідомляти про порушення протягом 72 годин, вступає в силу в травні 2018 року.

Хакерських атак за останні роки зазнали компанії у всьому світі, починаючи від величезних, таких як Yahoo до телекомунікаційної компанії TalkTalk в США в 2015 році.

Нагадаємо, в Іспанії за запитом США затримали російського хакера.