ua en ru

Хакерська атака на Україну: до поліції надійшло близько 200 звернень

Хакерська атака на Україну: до поліції надійшло близько 200 звернень Фото: хакерська атака на Україну (pixabay)

У поліції назвали кількість звернень у зв'язку з втручанням у роботу комп'ютерів

У ході хакерської атаки на Україну до поліції надійшло близько 200 звернень про втручання в роботу комп'ютерних систем. Про це у Facebook повідомив спікер Національної поліції України Ярослав Тракало.

"Станом на 18:00 таких звернень тільки на лінію call-центру кіберполіції надійшло вже близько 200", - повідомив Тракало.

Щодо атак на комп'ютерні мережі. Станом на зараз до Департаменту кіберполіції НПУ надійшло уже 22 повідомлення про втр...

Опубліковано Iaroslav Trakalo 27 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше кіберполіція назвала способи нейтралізації вірусної атаки. У разі виявлення порушень в роботі комп'ютерів треба негайно від'єднати їх від мереж (як мережі Інтернет, так і внутрішньої мережі), а з метою запобігання випадків несанкціонованого втручання в роботу встановити патчі з офіційного ресурсу Microsoft.

Крім того, необхідно перевірити наявність антивірусного програмного забезпечення на комп'ютерах і актуальність бази сигнатур. Користувачам радять уважно ставитися до всієї електронної кореспонденції, не завантажувати і не відкривати додатки в листах, які надіслані з невідомих адрес. Також рекомендується зробити резервні копії всіх критично важливих даних.