ua en ru

Кіберполіція назвала способи нейтралізації вірусної атаки

Кіберполіція назвала способи нейтралізації вірусної атаки Фото: українцям розповіли про нейтралізацію кібератак (pixabay.com)

Користувачам радять при виявленні порушень у роботі ПК пропатчити Windows

Користувачам комп'ютерів, які в ході хакерської атаки на Україну виявили порушення в їхній роботі, необхідно від'єднати пристрій від Інтернету і внутрішніх мереж. Про це йдеться в повідомленні Департаменту кіберполіції у Facebook.

"За попередньою інформацією, сталося втручання у функціонування комп'ютерних мереж шляхом поширення шкідливого програмного забезпечення, яке використовує нещодавно виявлені уразливості ОС Windows, а саме протоколу SMB", - йдеться в повідомленні.

Кіберполіція радить у разі виявлення порушень в роботі комп'ютерів негайно від'єднати їх від мереж (як мережі Інтернет, так і внутрішньої мережі), а з метою запобігання випадків несанкціонованого втручання в роботу встановити патчі з офіційного ресурсу Microsoft.

"Крім того, потрібно переконатися, що на всіх комп'ютерних системах встановлене антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином і використовує актуальні бази вірусних сигнатур. При необхідності треба встановити та оновити антивірусне програмне забезпечення", - додали в кіберполіції.

Крім того, користувачам радять уважно ставитися до всієї електронної кореспонденції, не завантажувати і не відкривати додатки в листах, які надіслані з невідомих адрес. Також рекомендується зробити резервні копії всіх критично важливих даних.

Кіберполіція вживає заходів реагування на кіберінценденти з ураження державних та приватних установ України Сьогодні,...

Опубліковано Департамент кіберполіції Національної поліції України 27 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакерська атака на Україну поширюється по всьому світу.