ua en ru

Хакерська атака не вплине на рух поїздів, - Балчун

Хакерська атака не вплине на рух поїздів, - Балчун Фото: Войцех Балчун (kmu.gov.ua)

УЗ діє відповідно до протоколу IT та безпекових служб

Хакерська атака на сайти українських компаній не вплине на рух поїздів. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун.

"Поінформовані про кібератаки, що їх зазнають державні та приватні установи. Діємо відповідно до протоколу наших IT та безпекових служб. Пасажирські, вантажні перевезення - здійснюються, каси працюють", - підкреслив голова правління УЗ.

Поінформовані про кібератаки, що їх зазнають державні та приватні установи. Діємо відповідно до протоколу наших IT та безпекових служб. Пасажирські, вантажні перевезення - здійснюються, каси працюють.

Опубліковано Войцех Балчун 27 червня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 27 червня 2017 року, ряд українських компаній піддався атакам хакерів, "Укренерго", ДТЕК, "Нова пошта" та київський метрополітен заявляють про проблеми у своїй роботі.

Зокрема, компанія експрес-доставки "Нова пошта" заявляє про вірусну атаку, в результаті якої призупинили роботу всі відділення.

Крім того, ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що невідомий вірус вразив комп'ютери в офісах "Укренерго" і ДТЕК, у результаті чого комп'ютерні системи не працюють вже кілька годин. Хакерській атаці також піддалися "Київенерго" і державні банки. Про атаку також заявляють в міжнародному аеропорту "Бориспіль".