ua en ru

Хакерська атака: в КМДА заявили про роботу всіх систем життєзабезпечення у штатному режимі

Хакерська атака: в КМДА заявили про роботу всіх систем життєзабезпечення у штатному режимі Фото: Петро Пантелєєв (kievcity.gov.ua)

Зараз аналізується інформація щодо сторонніх ризиків

Всі системи життєзабезпечення Києва в умовах хакерської атаки працюють у штатному режимі. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає "112 Україна".

"Всі системи життєзабезпечення міста працюють у штатному режимі. Майже всім підприємствам, і енергетичним, і всім підприємствам, які мали справу з кібератакою, вдалося уникнути будь-яких серйозних наслідків. Тому працюємо в штатному режимі. Зараз аналізуємо інформацію щодо сторонніх ризиків, які можуть мати місце", - зазначив заступник голови КМДА.

Він також повідомив, що це не перша і не остання спроба кібератаки.

"Метрополітен працює у штатному режимі. Зараз є певні проблеми з розрахунками за системою PayРass, які ми зараз ліквідуємо... Проблема системна. Це не перша спроба і, мабуть, не остання. Необхідно відпрацьовувати на всіх напрямках по всіх галузях... На останній сесії було прийнято рішення міської ради про заходи щодо кібербезпеки, де така позиція міської ради була озвучена. Місто буде займатися цим системно", - підкреслив Пантелєєв.

Нагадаємо, раніше в кіберполіції розповіли, що користувачам комп'ютерів, які в ході хакерської атаки на Україну виявили порушення в їх роботі, необхідно від'єднати пристрій від Інтернету і внутрішніх мереж.