ua en ru

Хакера з Палестини звинуватили у зломі ПО ізраїльських безпілотників

Хакера з Палестини звинуватили у зломі ПО ізраїльських безпілотників Фото: хакера з Палестини звинуватили у зломі ПО ізраїльських безпілотників

23-річний Мажд Овейда є хакером у воєнізованої організації "Ісламський джихад"

Суд в Ізраїлі звинуватив хакера у зломі ізраїльських військових безпілотників(БПЛА) і комп'ютерів в міжнародному аеропорту імені Бен-Гуріона. Про це повідомляє газета Times.

Наголошується, що 23-річний Мажд Овейда з Гази є хакером в палестинській воєнізованої ісламістської організації "Ісламський джихад". Передбачається, що він розробив програмне забезпечення (ПО), що дозволило організації отримати доступ до зйомок розвідувальних БПЛА в режимі реального часу.

Крім того, для перехоплення трансляцій палестинець використовував обладнання супутникового зв'язку, куплене в США. Суд також звинувачує Овейду в тому, що він зламав комп'ютери аеропорту Бен-Гуріон і зміг добути інформацію про пасажирів.

Повідомляється, що Овейда відомий як співробітник шоу "Палестина шукає таланти", який займається кастингом молодих виконавців.

Нагадаємо, Франція готова визнати Палестинську державу для того, щоб досягти мирного врегулювання конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.