ua en ru

Хакер, який зламав мережі Демократичної партії США, відкидає свою причетність до Росії

Хакер, який зламав мережі Демократичної партії США, відкидає свою причетність до Росії Фото: 16 серпня хакер опублікував нову порцію документів Демократичної партії США

Використаний хакером IP не пов'язаний з російськими серверами

Хакер, який вважається відповідальним за злом мереж Демократичної партії США, спростував твердження про свою причетність до Росії. Про це сообщает Wall Street Journal.

Як пише видання, хакер, який ідентифікує як Guccifer 2.0, відправив в газету ряд повідомлень через соціальні медіа, в яких назвав звинувачення в його зв'язках з Росією "маячнею".

"Деякі експерти виявили, що мій IP розміщений на сервері, який якимось чином пов'язаний з Росією... Якщо я воджу BMW, чи означає це, що я німець?", - йдеться в повідомленні хакера.

За його словами, подібні звинувачення вигідні для людей, які часто звинувачують Росію і Китай без належних доказів.

Як повідомлялося раніше, 16 серпня хакер під ніком Guccifer 2.0 опублікував ще одну порцію документів керівництва Демократичної партії США, які стосувалися виборів в конгрес.

Нагадаємо, міністр оборони США Ештон Картер заявив, що США буде відповідати на спроби Росії втрутитися в процес виборів американського президента.