ua en ru

Х.Солана став членом правління YES

Хав'єр Солана, який займав пост генерального секретаря Ради Євросоюзу і верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки в 1999-2009 рр., став членом правління Ялтинської європейської стратегії (YES).

Про це повідомляє прес-служба організації з посиланням на голову правління YES, екс-президент Польщі Олександра Квасьнєвського.

«Ми переконані, що доктор Солана, який завжди ставився до України з великою увагою, використає свій винятковий досвід, унікальну експертизу і політичний авторитет для досягнення ключових цілей Ялтинської Європейської стратегії. Його видатні досягнення на посаді головного дипломата ЄС сприятимуть подальшому зростанню впливу YES як провідної громадської платформи в процесі європейської інтеграції України », - зазначив А. Квасьнєвський.

«Україна займає особливе місце в моєму серці», - сказав Х. Солана.

За словами дипломата, він дуже радий можливості підтримати європейський курс її розвитку на посаді члена правління YES.
Х.Солана також підтвердив свою участь в роботі 7-ї щорічної ялтинської зустрічі «Україна і світ: переосмислення перспектив», яку проведе Ялтинська європейська стратегія в партнерстві з Фондом Віктора Пінчука 30 вересня - 2 жовтня 2010 р.

Ялтинська європейська стратегія (YES) - міжнародна незалежна організація, заснована в 2004 р. українським бізнесменом і громадським діячем Віктором Пінчуком.

Метою організації є сприяння розвитку справедливої, демократичної та успішної України; допомогу країні у здійсненні реформ і підтримка її євроінтеграційних прагнень. YES регулярно проводить заходи, які збирають разом політичних лідерів, керівників бізнес-структур і видатних громадських діячів для обговорення ключових питань і надання рекомендацій, що стосуються майбутнього світу та України. Керує організацією міжнародне правління, до складу якого входять: Маріо Давид, Стефан Фукс, Олександр Кваснєвський (глава), Віктор Пінчук, Олександр Рар, Жан-П'єр Сальтьєль, Хав'єр Солана та Марек Сівець.