ua en ru

Х.Карзай: Афганістан і Пакистан активізують зусилля, спрямовані на досягнення миру з помірними талібами

Афганістан і Пакистан домовилися активізувати зусилля, спрямовані на досягнення миру з помірними прихильниками талібів. Про це заявив Президент Афганістану Хамід Карзай за підсумками переговорів з прем'єр-міністром Пакистану Юсуфом Разою Гілані в Кабулі, повідомляє радіо "Свобода".

За словами Х.Карзая, пакистанський прем'єр, начальник генерального штабу армії та керівник спецслужб увійшли до складу урядової комісії, якій доручено шукати шляхи примирення з талібами, які діють на північному заході країни. Афганський Президент не виключив, що подібний орган буде створений і в Афганістані.

Раніше Х.Карзай вже робив спроби сісти за стіл переговорів з представниками екстремістського руху "Талібан", але успіхів у цьому не досяг. Таліби вимагають від Х.Карзая, щоб іноземні війська покинули Афганістан. За неофіційною інформацією, США також намагалися вести прямі переговори з лідерами "Талібану" в Афганістані для того, щоб зрозуміти, хто в "Талібані" є лідером, готовим до переговорів, а також на яких умовах вони готові обговорювати варіант миру.