ua en ru

У Гватемалі натовп лінчував мера міста

У Гватемалі натовп лінчував мера міста Фото: Гватемала є однією з країн з дуже високим рівнем насильства

Місцеві жителі звинувачують мера міста Консепсьон в організації замахів на політичних опонентів

Натовп місцевих жителів лінчував мера міста Консепсьйон на заході Гватемали, які вважають його винним у замаху на політичного опонента. Про це пише BBC.

Мер Базиліо Хуракан (Basílio Juracan) в неділю, 11 жовтня, був побитий і підпалено ворвавшимися в його будинок місцевими жителями. Прибулі на місце події екстрені служби не змогли його врятувати.

Також місцеві жителі вважають Хуракана замовником нападу на іншого політичного опонента Лоренцо Секека ( Lorenzo Sequec). У минулі вихідні машині Секека, в якій також були його рідні, перегородив шлях інший автомобіль, з якого вийшли озброєні люди відкрили вогонь по політику. В результаті атаки померли дочка і племінниця Секека, він і інші члени сім'ї отримали поранення.

Зазначимо, Хуракан і Секек були противниками на виборах мера в минулому місяці. Після перемоги Хуракана Секек звинуватив його в підтасовуваннях і корупції.

Гватемала є однією з країн з дуже високим рівнем насильства в Латинській Америці, в республіці часто відбуваються інциденти з вогнепальною зброєю, однак лінчування официльных осіб є рідкістю.

Нагадаємо, у вересні на півночі Малі невідомі озброєні люди атакували конвой Багатопрофільною комплексної місії ООН по стабілізації в Малі.