ua en ru

Гуттеріш розкритикував намір Трампа урізати внески США в ООН

Гуттеріш розкритикував намір Трампа урізати внески США в ООН Фото: Антоніу Гутерріш (flickr.com/United Nations)

Генсек буде особисто просити Конгрес не урізати американські внески в бюджет ООН

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш попередив адміністрацію президента США Дональда Трампа, що якщо вона буде нехтувати своїми міжнародними зобов'язаннями, місце в світі, що належить нині Штатам, займуть інші держави. Про це Гуттеріш сказав на своїй прес-конференції, передає "Радіо Свобода".

"І від цього програє і Америка, і весь інший світ", - зазначив генсек.

Проект бюджету, внесений Трампом, передбачає 25% скорочення асигнувань на заходи з прийому біженців. Гуттеріш підкреслив, що запропоновані США скорочення внесків до бюджету ООН будуть катастрофічними і створять нерозв'язні управлінські проблеми. Він закликав адміністрацію Трампа не зачиняти двері США перед біженцями з країн третього світу.

Генсек також поінформував, що має намір найближчим часом приїхати до Вашингтона, щоб особисто просити Конгрес не урізати американські внески в бюджет міжнародної організації.

Гуттеріш також піддав різкій критиці Білий дім за вихід з Паризького угоди по клімату і подякував представникам ділових кіл та громадськості США за підтримку зусиль щодо зменшення викидів в атмосферу парникових газів.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди не раніше ніж у 2020 році.