ua en ru

США зможуть вийти з кліматичної угоди не раніше 2020 року

США зможуть вийти з кліматичної угоди не раніше 2020 року Фото: Паризьке кліматичну угоду

Штати будуть учасником угоди до наступних виборів президента країни

Сполучені Штати Америки зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди не раніше, ніж в 2020 році. Про це повідомляє ABC News, посилаючись на умови угоди.

"Вихід з угоди не може відбутися миттєво. Будь-який член повинен почекати 3 роки до того, як він буде мати право на вихід, що передбачено статтею 28 цієї угоди", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, також кожен член угоди повинен почекати додатковий рік, щоб офіційне повідомлення про вихід вступило в силу, тому США офіційно будуть учасником угоди, принаймні, до кінця 2020 року, тобто - до наступних президентських виборів.

Однак, адміністрація Трампа може ігнорувати зобов'язання США щодо скорочення викидів парникових газів, навіть будучи частиною угоди, оскільки зобов'язання не є юридично обов'язковими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп оголосив у четвер, 3 червня 2017 року, що Штати виходять з Паризької кліматичної угоди, міжнародного пакту для роботи по уповільненню зміни клімату, введеного США в минулому році за розпорядженням президента Барака Обами.