ua en ru

"Гумконвой" РФ прибув на Донбас

"Гумконвой" РФ прибув на Донбас Фото: "гумконвой" РФ

Колона з вантажем для ДНР зупинилася в Макіївці Донецької обл

Сьогодні, 23 липня, черговий 33-й за рахунком "гуманітарний конвой" Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії прибув в Макіївку Донецької обл., передає сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

Повідомляється, що найближчим часом почнеться розвантаження вантажівок на складах в Донецькій області. За даними "Центру управління відновленням Донбасу", вантаж включає в себе близько 500 тонн продовольчих товарів і медикаментів.

У ДНР зазначили, що з середини серпня 2014 р. колонами МНС Росії в Донецьку і Луганську області доставлено понад 39 тис. тонн вантажів різного призначення.

Як повідомляє "Луганський інформаційний центр", колона МНС РФ також прибула до Луганська.

Нагадаємо, що попередній російський "гуманітарний конвой" (32 по рахунку) для мешканців Донбасу перетнув українсько-російський кордон 16 липня, колона складається з більш ніж 100 автомобілів. Як повідомили в російському МНС, вантажівки везли на Донбас понад 1000 тонн гуманітарних вантажів, серед яких були продовольство, книги, канцтовари, а також понад 55 тонн медикаментів.

Також варто відзначити, що українські прикордонники змогли провести лише візуальний огляд гумконвоя. "Оскільки переміщення так званого гумконвоя відбувалося в черговий раз з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства контроль української міжвідомчою групою здійснювався тільки шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", - повідомив прес-секретар голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Нагадаємо, прикордонники збили безпілотник на кордоні з РФ.