ua en ru

Гуманітарний штаб Ахметова запускає нову програму "Допоможемо. Здоров'я"

За рішенням Ріната Ахметова гуманітарний штаб виділяє всю діяльність в сфері медицини в окрему програму "Допоможемо. Здоров'я" запускає новий проект допомоги майбутнім матерям. Про це на прес-конференції повідомила Римма Філь, координатор гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

"Програма розрахована до кінця 2014 р. Далі ми будемо приймати рішення в залежності від гуманітарної ситуації. На сьогоднішній день "Здоров'я" включає в себе кілька напрямків: допомога майбутнім мамам і малюкам, допомога старшій віковій групі і подальшу роботу з надання адресної допомоги. Ми бачимо, наскільки велика потреба в медичній допомозі там, де проходять бойові дії", - заявила Філь.

В рамках програми допомогу отримають всі вагітні жінки, що проживають в Донецьку або Макіївці, у яких дата пологів запланована в термін до 31 січня 2015 року. За підрахунками Гуманітарного штабу, таких жінок у зазначеному регіоні близько 2500.

"Рінат Ахметов поставив завдання - кожна майбутня мама в Донецьку повинна отримати "Пакет породіллі", - коментує Павло Лапін, координатор програми "Здоров'я". - Для отримання пакета потрібно попередньо зареєструватись за номером гарячої лінії Штабу 0 800 509 001. Набір буде видаватися безпосередньо вагітним жінкам на стадіоні "Донбас Арена", починаючи з грудня. При собі необхідно мати паспорт і "обмінну карту" з вказаною датою передбачуваних пологів. Допомогу отримають абсолютно всі майбутні мами з Донецька і Макіївки, навіть ті, які за станом здоров'я не зможуть прийти".

Згідно гуманітарної карті ситуації і потреб Донецької і Луганської областей, саме потреба в медичних препаратах є найбільш гострою на даний момент - 51% людей відзначають брак медикаментів. Штаб забезпечив Донецьку область достатньою кількістю інсуліну, який видається на базі клінік в трьох містах, а також доставляється адресно, допомагаючи вижити людям з інсулінозалежним типом діабету.

Зокрема, у листопаді-грудні життєво важливий препарат отримають 2500 пацієнтів.

Всього за вересень-жовтень допомогу гуманітарного штабу Ахметова отримали 18 232 особи на суму понад 10 млн грн.

Гуманітарний штаб Ахметова запускає нову програму "Допоможемо. Здоров'я"

Гуманітарний штаб Ахметова запускає нову програму "Допоможемо. Здоров'я"