ua en ru

Гуманітарний вантаж з РФ так і не почав надходити в Україну

Гуманітарний вантаж, який прибув на вантажівках до кордону України з Підмосков'я (Росія), станом на 12:30 понеділка так і не почав надходити в Україну.

Гуманітарний вантаж, який прибув на вантажівках до кордону України з Підмосков'я (Росія), станом на 12:30 понеділка так і не почав надходити в Україну. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Товариства Червоного хреста України.

За словами представника українського Червоного хреста, російська сторона не надала поки на вимогу Міжнародного комітету Червоного хреста (МКЧХ) список того, що міститься в гуманітарному вантаж. Зараз у Москві з цього питання знаходиться представник МКЧХ. "Щоб Червоний хрест взяв на себе відповідальність за доставку вантажу, повинні бути дотримані всі процедури. Однак поки що вони не порушувалися", - повідомив представник Червоного хреста.

Він додав, що сьогодні на 17:00 у Києві запланована зустріч президента українського Червоного хреста Івана Усиченко з представником МКЧХ, на якій буде обговорюватися питання доставки на Донбас російського гуманітарного вантажу.

Нагадаємо, Росія 11 серпня відправила в Україну 280 вантажівок з гуманітарною допомогою.

17 серпня на кордон Росії з Україною, як повідомив глава української митниці Анатолій Макаренко, прибуло 16 вантажівок, 1 цистерна, 1 Газель.

Пізніше в так званої "Донецької народній республіці" заявили про отримання ввечері 17 серпня гуманітарної допомоги з Росії.

"Сьогодні (17 серпня, - ред.) пізно ввечері в Донецьк прийшли три машини з гуманітарною допомогою з Росії, які прийняла державна комісія ДНР", - наголошується в повідомленні прес-центру ДНР.

У свою чергу голова митної служби України Анатолій Макаренко у своєму Facebook повідомив, що гуманітарна допомога з РФ ще не пропускалася через кордон і що 18 серпня очікується прибуття офіційних представників Червоного хреста для проведення необхідних митних процедур.