ua en ru

В "Гулівері" погрожують керуючій компанії, - АРМА

В "Гулівері" погрожують керуючій компанії, - АРМА Фото: БЦ "Гулівер" (gullivercenter.com)

У БЦ "Гулівер" погрожують компанії-управителю ТОВ "Бізнес-Центр Навігатор"

У Національному агентстві з розшуку та менеджменту активами (АРМА), отриманими від корупційних та інших злочинів, заявили, що будь-який візит управителя від агентства до "Гуліверу" супроводжується погрозами. Про це розказав голова АРМА Антон Янчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Будь-який візит управителя від агентства до "Гуліверу" супроводжується погрозами. Управління здійснюється за результатами рішення суду. Ми не обираємо, чим управляти або не управляти. Управителі на арештовану нерухомість обираються у два етапи. З вересня будь-яка компанія, яка бажає управляти такою нерухомістю, може авторизуватись. Далі ми пропонуємо всім авторизованим учасникам брати участь. Щодо перспектив... у нас немає опцій відмовлятись від виконання судового рішення. Існує ухвала - ми забов'язані її виконувати. Ми не є учасником кримінального провадження", - сказав Янчук.

За його словами, у тендері на управління поверхами "Гулівера" брали участь більше одного учасника.

"Ми відкриті з вересня і по цей день. Наразі у нас авторизовано 13 компаній, кожна з яких має право брати участь у тендері. Коли мова йшла про управління активами у бізнес-центрі "Гулівер" у 2018 році, всім компаніям надавалось запрошення. Погодились одна або дві. Якщо поширюється інформація про те, що був один учасник, то вона не відповідає дійсності", - сказав він.

Так, поверхами 31-33 в бізнес-центрі "Гулівер" в Києві управляє ТОВ "Бізнес-Центр Навігатор".

Раніше Національне агентство з розшуку та менеджменту активами просило прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями комплексу "Гулівер".

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Шевченківський районний суд Києва заарештував майновий комплекс "Гулівер" у зв'язку з розслідуванням справи про розкрадання в банку "Михайлівський". У грудні 2017 року АРМА заявило про арешт офісу газети "Вєсті" в столичному торгово-офісному центрі "Гулівер". Арешт було накладено Печерським районним судом Києва на 31,32 і 33 поверхи будівлі та передано АРМА.

8 лютого 2018 року прокуратура та поліція забезпечили передачу приміщень на 31, 32 і 33 поверхах "Гулівера" в управління АРМА. Агентство фактично передало ці приміщення керуючій компанії згідно з укладеним договором управління майном. Однак, увечері того ж 8 лютого в АРМА повідомили, що невідомі особи у масках та зі зброєю погрожують представникам компанії-управителя. З того часу конфлікт не було вирішено.