ua en ru

ГУБОЗ затримав у Києві волонтера, який торгував зброєю із зони АТО

Співробітники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю затримав у Києві волонтера, возившего зброю на замовлення із зони антитерористичної операції.

Співробітники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю затримав у Києві волонтера, возившего зброю на замовлення із зони антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУБОЗ МВС України.

"Затримали 42-річного зловмисника у Дніпровському районі р. Києва працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю при продажу двох автоматів Калашникова з патронами по тисячі доларів за кожен", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, минулого тижня він отримав 200 дол. завдатку, а повернувшись, призначив зустріч з клієнтом. За домовленістю ще два автомата волонтер повинен був привезти наступного тижня.

Зараз торговець зброєю затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а вилучену зброю направлено на дослідження в НДЕКЦ.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Волонтеру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, 11 листопада в Харківській області міліція затримала двох бійців батальйону "Київ-2", що перевозили 12 кг наркотиків.