ua en ru

Губернатори 26 штатів США виступили проти прийому біженців з Сирії

Губернатори 26 штатів США виступили проти прийому біженців з Сирії Фото: біженці в США

Такі заяви послідували після того, як стало відомо, що один з терористів, які вчинили напад на Париж, потрапив у Францію з хвилею сирійських біженців

В Сполучених Штатах Америки (США) 26 губернаторів виступили проти розміщення у себе біженців з Сирії. Про це передає CNN.

Повідомляється, що в число противників програми прийому біженців увійшли голови Алабами, Джорджії, Техасу, Арізони, Мічигану, Ілінойса і інших штатів. Серед них тільки один не належить до республіканської партії.

Заяви губернаторів послідували незабаром після того, як з'ясувалося, що як мінімум один з терористів, які вчинили напад на Париж на минулому тижні, потрапив у Францію з хвилею сирійських біженців. На початку жовтня цей чоловік перетнув креческую кордон під фальшивим ім'ям Ахмад аль-Мухаммад.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.

У Франції вже впізнали п'ятьох терористів-смертників з семи (справжність паспорта п'ятого бойовика ще точно не встановлена). Крім того, у Бельгії поліція затримала 7 осіб, що можуть бути причетні до скоєння терактів.

Поліція Франції в ніч з 15 на 16 листопада розпочала рейд по виявленню потенційних терористів і осіб, які можуть бути причетні до терактів в Парижі.

Зазначимо, Президент Франції Франсуа Олланд хоче на три місяці продовжити надзвичайний стан в країні. Надзвичайний стан дозволяє французьким правоохоронним органам навіть вночі проводити обшуки приміщень без ордера, а також тримати під домашнім арештом осіб, чия "діяльність" представляє небезпеку для громадського порядку".