ua en ru

Губарєв спростовує інформацію про своє затримання

Самопроголошений губернатор Донецької області Павло Губарєв спростовує інформацію про своє затримання.

Самопроголошений губернатор Донецької області Павло Губарєв спростовує інформацію про своє затримання. Про це він написав у своєму Facebook.

"Я не заарештований, живий, здоровий. Є інформація, що заарештовані люди, які ночували в Казначействі і Адміністрації і кілька моїх близьких соратників. Без мого сигналу нікуди не ходити, хто б не закликав. Зв'язок кожну годину, через соцмережі. В даний час я виходжу на зв'язок з головою Ради міністрів Криму Сергієм Аксьоновим і депутатами Державної Думи Росії", - написав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Губарєв затриманий. Крім того, станом на 6:45 четверга звільнено будівлю Донецької обласної державної адміністрації. Звідти було виведено 70 проросійських активістів. Над будівлею піднято державний прапор України.

Нагадаємо, 1 березня проросійськи налаштовані громадяни на площі Леніна в центрі Донецька обрали губернатором регіону Губарєва, потім вони захопили ОДА.

Пізніше управління Служби безпеки України в Донецькій області порушило кримінальне провадження проти Губарєва за підозрою у закликах до зміни меж території України. У ході досудового слідства встановлено, що на спеціально створеному інформаційному сайті були розміщені матеріали, в яких Губарєв закликає до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, порушення порядку, встановленого Конституцією України. На даний момент у кримінальному провадженні призначено низку експертиз.

Раніше Донецька обласна рада оголосила про проведення референдуму з питання входження до складу Російської Федерації. 1 березня 2014 р. Донецька міська рада на позачерговій сесії ухвалила рішення вважати Росію стратегічним партнером Донбасу і призначити референдум з приводу подальшої долі регіону.