ua en ru

ДСО не відновить охорону Київради поки там активісти Євромайдану, - Меліхова

Державна служба охорони не відновить охорону будівлі Київської міської ради на вул. Хрещатик, 36 поки в ній перебувають активісти Євромайдану.

Державна служба охорони (ДСО) не відновить охорону будівлі Київської міської ради на вул. Хрещатик, 36 поки в ній перебувають активісти Євромайдану. Про це повідомила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова, передає прес-служба фракції.

За словами Меліхової, саме таку відповідь на своє звернення до керівництва Київради та ДСО отримала фракція "БЮТ-Батьківщина" у Київраді.

У листі йдеться про те, що "у зв'язку із вільним доступом і пересуванням громадян в адмінбудівлю, відсутністю змін до інструкції про перепускний та внутрішньо-об'єктовий режими, технічних засобів обмеження доступу на службові поверхи, а також системи відеоспостереження, Державна служба охорони не має можливості забезпечувати належний контроль та охорону".

Водночас Меліхова наголосила, що оскільки, за інформацією "Вісника державних закупівель", секретаріат Київради 20 грудня уклав угоду з ДСО при ГУ МВС України в м. Києві, то послуги з охорони адміністративної будівлі повинні були б надаватися починаючи з 1 січня 2014 р.

"А тому ДСО порушує умови договору щодо надання послуг - служба не охороняла будівлю Київради увесь грудень 2013 р. та не охороняє її вже цілий тиждень 2014 р. Це злочин, за який винуватець повен понести покарання", - наголосила Меліхова.

Тому вона звернулася до прокуратури м. Києва з вимогою притягнути керівництво Київради та КМДА, яке не забезпечило охорону службових приміщень Київради і не створило умови для функціонування пункту обігріву мітингуючих киян у Київраді, будівля якої належить територіальній громаді м. Києва.

Також депутат вимагає притягнути ДСО до відповідальності за невиконання умов договору з охорони будівлі Київради, зобов'язати ДСО виплатити місту компенсацію за невиконану роботу та поновити охорону.

"Відповідно до договору, укладеного на 2014 р., місто має грошові зобов'язання перед ДСО у сумі 5,12 млн грн, які Київ сплачує з податків киян. Тому, якщо ДСО не хоче виконувати свої обов'язки, то і Київ не повинен платити", - підкреслила Меліхова.

Нагадаємо, учасники Євромайдану зайняли будівлі КМДА, де у тому числі знаходяться службові приміщення Київради, і Будинок профспілок у ході акції протестів 1 грудня.