ua en ru

ДСНС закупила через Prozorro 98 пожежних машин на 370 млн гривень

ДСНС закупила через Prozorro 98 пожежних машин на 370 млн гривень Фото: спеціалізована пожежно-рятувальна техніка для ДСНС України (прес-служба "Укргазвидобування")

Як підрахували у Держслужбі, економія бюджетних коштів завдяки онлайн-аукціону склала близько 25 мільйонів гривень

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) провела через електронну систему закупівель Prozorro тендер на закупівлю пожежно-рятувальних автомобілів для пожежогасіння і проведення рятувальних робіт на загальну суму 394 мільйона 443 тисячі 720 гривень. Про це сьогодні повідомили у прес-службі ДСНС України.

Як зазначається, до участі в закупівлі надійшли тендерні пропозиції від двох учасників: товариства з обмеженою відповідальністю "Промислова компанія "Пожмашина" і відкритого акціонерного товариства " Виробниче об'єднання "Автотранспортник".


"За результатами аукціону, що відбувся 26 липня, найбільш економічно вигідна пропозиція подана ТОВ "Пожмашина" і становить 369 498 220,00 грн за 98 пожежно-рятувальних автомобілів для пожежогасіння і проведення рятувальних робіт", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби ДСНС України, економія бюджетних коштів при закупівлі пожежно-рятувальної техніки на онлайн-аукціоні склала близько 25 мільйонів гривень.

Це, як додали в Держслужбі з надзвичайних ситуацій, дозволить найближчим часом додатково закупити спеціальну пожежно-рятувальну техніку.

За приблизними розрахунками РБК-Україна, коштів, заощаджених у результаті проведеного за системою Prozorro тендера, вистачило б на придбання ще щонайменше шести сучасних пожежних машин, за умови збереження колишнього порядку цін на відповідну спеціалізовану техніку (майже чотири мільйони гривень за одну одиницю техніки, - ред.),.

Нагадаємо, у квітні минулого року тодішній прем'єр-міінстр Арсеній Яценюк доручив в.о. глави ДСНС України Зоряну Шкіряку оголосити тендер для закупівлі пожежної техніки.

"Друге - по пожежних машинах у нас у бюджеті 200 млн грн. Значить, тут є виконувач обов'язків голови ДСНС, швидко треба оголосити тендер для того, щоб докупити пожежну техніку - гроші є", - запевняв прем'єр на засіданні Кабміну.