ua en ru

ДСНС попереджає про пожежну небезпеку на сході України з 26 вересня по 1 жовтня

ДСНС попереджає про пожежну небезпеку на сході України з 26 вересня по 1 жовтня Фото: пожежа (webscreenshot/youtube/AFP news agency)

Очікується надзвичайна пожежна небезпека

Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про пожежну небезпеку на території України з 26 вересня по 1 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

Так, згідно з повідомленням Укргідрометцентру, з 26 вересня по 1 жовтня в Харківській, Донецькій, Луганській областях, а також у більшості районів Сумської та Полтавської областей очікується надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

Нагадаємо, раніше ДСНС повідомило, що за минулий тиждень в Україні зареєстровано 3 тис. 184 надзвичайних подій.

Рятувальники ліквідували 2 тис. 623 пожежі, не допустили знищення вогнем 546 будівель та 36 одиниць техніки. На пожежах загинуло 22 людини, орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 3 млн 598 тис. гривень.

За тиждень також виникло 2 надзвичайні ситуації, внаслідок яких загинуло 4 особи та постраждало 3 людини. Протягом тижня піротехніки ДСНС здійснили 314 виїзду, в ході яких виявили, вилучили та знищили 2 тис. 252 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.