ua en ru

ДСНС попереджає про підтоплення населених пунктів ще в двох областях

ДСНС попереджає про підтоплення населених пунктів ще в двох областях Фото: водопілля в Україні (facebook.comDsnsZakarpattya)

Очікується підтоплення населених пунктів у Луганській та Волинській областях

В результаті весняного водопілля очікується підтоплення населених пунктів у Луганській та Волинській областях. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що у зв'язку з розвитком весняного водопілля на річках Луганської області 3-4 квітня очікується підйом рівня води на 0,3-0,8 м на добу, можливе підтоплення населених пунктів, близько розташованих до річки Деркул.

Крім того, 4-6 квітня на річці Вижівка - смт Стара Вижівка (Волинська область) очікується підвищення рівнів води інтенсивністю 1-3 см за добу, при цьому можливе затоплення споруд в окремих населених пунктах Старовижівського району.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про підвищення рівнів води у водоймах України. Зокрема, у Вилковому Одеської області зберігаються небезпечні рівні води через водопілля на Дунаї. Також на цій річці очікується подальше підвищення рівнів води з підтопленням причалів Ренійського морського торгового порту.