ua en ru

ДСНС попереджає про небезпеку сходження лавин

ДСНС попереджає про небезпеку сходження лавин Фото: лавина

У Карпатах зберігається небезпека сходження лавин

Державна служба з питань надзвичайних ситуацій (ДСНС) України заявили про збереження небезпеку сходження лавин у высокорье Карпат. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"За прогнозами Укргідрометцентру, 7 квітня у високогір'ї Івано-Франківської та східній частині Закарпатської областей (в районі Чорногірського хребта), у зв'язку з опадами і відлигою, очікується значне (3 рівень) лавинна небезпека", - повідомляє ДСНС.

Держслужба закликала громадян бути обережними і утриматися від походів у гори.

Нагадаємо, в Україні протягом 6-8 квітня 2017 року очікується підйом рівнів води на річках Закарпаття, Львівської та інших областей без загрози негативних наслідків. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

"За даними Укргідрометцентру, в результаті очікуваних опадів, 6-7 квітня на річках Закарпаття, басейнів Сяну, Дністра (в межах Львівської, Івано-Франківської областей), 7-8 квітня на річках басейнів Прута та Сірету очікуються підвищення рівнів води на 0,2-1,0 м, в нижній течії Боржави до 1,5 м над поточними відмітками, без загрози негативних наслідків", - йдеться в повідомленні