ua en ru

ДСНС та ОБСЄ обговорили контроль аварій, пов'язаних з небезпечними речовинами

ДСНС та ОБСЄ обговорили контроль аварій, пов'язаних з небезпечними речовинами Фото: ДСНС (facebook.com/mvs.gov.ua)

В Україні функціонує 675 об’єктів, на яких використовується понад 240 тисяч тон небезпечних хімречовин

Представники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) обговорили питання щодо контролю аварій, пов'язаних з небезпечними речовинами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

Як зазначається, упродовж 12-13 червня, в рамках реалізації Проекту "Вдосконалення національної системи нормативного регулювання у сфері хімічної безпеки та захисту" проходитиме Міжнародний консультативний семінар щодо контролю значних аварій, пов'язаних з небезпечними речовинами та обміну досвідом впровадження Директиви ЄС SEVESO III.

Так, за словами першого заступника голови ДСНС Олега Мельчуцького, в Україні налічується велика кількість підприємств, які використовують небезпечні хімічні речовини, що створює високий рівень ризику виникнення надзвичайних ситуацій.

"Функціонує 675 об’єктів, на яких зберігається або використовується у виробничій діяльності понад 240 тисяч тон небезпечних хімічних речовин", - повідомив він.

ДСНС та ОБСЄ обговорили контроль аварій, пов'язаних з небезпечними речовинамиДСНС та ОБСЄ обговорили контроль аварій, пов'язаних з небезпечними речовинамиДСНС та ОБСЄ обговорили контроль аварій, пов'язаних з небезпечними речовинами

Фото: Міжнародний консультативний семінар щодо контролю аварій, пов'язаних з небезпечними речовинами

В свою чергу координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба під час свого виступу відмітив, що для підвищення готовності до надзвичайних ситуацій та реагування на них важливо також мати можливість краще оцінювати потенційні наслідки промислової аварії або стихійного лиха, що зачіпає хімічні об'єкти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінекології завершує роботу над рейтингом найбільших забруднювачів навколишнього середовища.