ua en ru

Грузія визнала факт агресії РФ проти України

Парламент Грузії сьогодні одностайно (81 голос "за") ухвалив резолюцію щодо ситуації в Україні, висловивши підтримку територіальної цілісності країни і звинувативши Росію в "неприкритій військової агресії".

Парламент Грузії сьогодні одностайно (81 голос "за") ухвалив резолюцію щодо ситуації в Україні, висловивши підтримку територіальної цілісності країни і звинувативши Росію в "неприкритій військової агресії". Про це передає агентство "Новини-Грузія".

"За даними авторитетних міжнародних організацій і західних країн-партнерів, Росія не тільки підтримує, навчає, озброює і фінансує сепаратистські сили, діючі на південному сході України, але і здійснює неприкриту військову агресію проти сусідньої суверенної держави. Очевидна перспектива подальшої ескалації напруженості і широкомасштабного військового протистояння між двома державами, що явно створює загрозу миру і стабільності як в регіоні, так і у світі", - йдеться в документі.

Згідно з документом, особливу тривогу викликає зростання жертв в Україні, кількість тих, хто залишився без житла, і збільшення потоку вимушених переселенців.

Також у резолюції наголошується, що своїми діями Росія порушує міжнародні принципи та норми.

"Незважаючи на попереджувальні заклики, прийняті на міжнародному рівні, і переговори в різних форматах, Росія порушує міжнародно визнані норми права і принципи так само, як це відбувається стосовно Грузії донині після війни серпня 2008 року", - йдеться в резолюції.