ua en ru

Грузія може долучитися до роботи з удосконалення механізму санкцій проти РФ, - Порошенко

Грузія може долучитися до роботи з удосконалення механізму санкцій проти РФ, - Порошенко Фото: Петро Порошенко зустрівся з Іраклі Кобахідзе (president.gov.ua)

Порошенко провів зустріч з головою парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе

Грузія може долучитися до роботи з удосконалення механізму санкцій проти Російської Федерації. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході зустрічі з головою парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, у рамках зустрічі співрозмовники наголосили на важливості імплементації Декларації про встановлення стратегічного партнерства між Україною і Грузією.

Зокрема, Порошенко зазначив, що наразі проводиться робота для удосконалення механізму санкцій проти Росії і Грузія може до неї долучитися.

"Це допоможе нам привернути більше уваги та стимулювати Європу продовжити санкції проти Росії. Ми можемо додати грузинську складову за Південну Осетію та Абхазію", - сказав Порошенко.

Крім того, співрозмовники підтвердили взаємну підтримку суверенітету та територіальної цілісності обох країн.

У свою чергу, Кобахідзе заявив про "особливий інтерес до співпраці між Україною та Грузією".

"Україна та Грузія демонструють добру динаміку у двосторонній співпраці. І ми переконані, що ми маємо широкі перспективи для поглиблення наших взаємин, зокрема політичної, економічної співпраці", - заявив Кобахідзе.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна розраховує на міжнародну підтримку нових санкцій проти РФ.