ua en ru

Україна розраховує на міжнародну підтримку нових санкцій проти РФ, - Клімкін

Україна розраховує на міжнародну підтримку нових санкцій проти РФ, - Клімкін Фото: Павло Клімкін (УНІАН)

Він переконаний, що Україна зможе завоювати міжнародну підтримку для посилення міжнародного тиску на РФ

Україна розраховує на рівень міжнародної підтримки, достатній для нових санкцій проти Російської Федерації (РФ). Про це сьогодні, 26 жовтня, під час висвітлення інавгураційній версії Київського трансатлантичного діалогу заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Головна проблема для мене, як для міністра і моїх колег, щоб підтримувати відчуття солідарності, яке ми підтримували 3,5 року, як Росія почала агресію проти України... Я переконаний, що ми зможемо завоювати рівень міжнародної підтримки для нових санкцій та ідей посилення міжнародного тиску", - заявив Клімкін.

Глава зовнішньополітичного відомства зазначив, що санкції проти Росії - це унікальне явище в міжнародних відносинах, адже, приміром, після агресії РФ проти Грузії, світове співтовариство пішло на політику перезавантаження відносин.

За словами Клімкіна, світ має справу з порушенням всіх міжнародних політичних і юридичних домовленостей вперше після закінчення другої світової війни.

Нагадаємо, 11 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, яка може привести до зняття політичних санкцій з Російської Федерації.