ua en ru

Грузія може вимагати екстрадиції Саакашвілі з Польщі

Грузія може вимагати екстрадиції Саакашвілі з Польщі Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

У Грузії відреагували на видворення Саакашвілі з України до Польщі

Грузія може направити до Польщі запит про екстрадицію Михайла Саакашвілі (колишнього президента Грузії, лідера української партії "Рух нових сил"). Про це заявив представник правлячої коаліції в парламенті Грузії Нукрі Кантарія, передає akhalitaoba.ge.

За словами Кантарія, якщо Саакашвілі буде вільно перебувати і пересуватися в Польщі, грузинський уряд направить запит про його екстрадицію, так як в Грузії його засудили до позбавлення волі.

"Саакашвілі знайшов дуже хороший спосіб, він підніс хороший подарунок Польщі... тому що його рейтинг не зростав, а навпаки, падав... Я хочу, щоб Михайло Саакашвілі перебував у "в'язниці Матросова" (виправна установа № 9 в Грузії, - ред.), чекаю на це, тому що справедливість має взяти гору", - зазначив Кантарія.

Нагадаємо, 12 лютого Державна прикордонна служба спільно з поліцією і Міграційною службою затримали Саакашвілі в Києві, після чого його видворили до Польщі як до країни попереднього перебування, з якої він незаконно потрапив до України.

5 січня 2018 року суд у Грузії визнав Саакашвілі винним у зловживанні службовим становищем і незаконному достроковому звільненні з ув'язнення колишніх високопосадовців МВС, винних у вбивстві співробітника Об'єднаного грузинського банку Сандро Гіргвліані, і засудив його до трьох років позбавлення волі.