ua en ru

Грузія сподівається на відродження добросусідських відносин з Росією, - посол Грузії

Грузія сподівається на відродження добросусідських відносин з Росією. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Міхеіл Уклеба, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наш уряд зробив величезні кроки з нормалізації відносин з Росією. Звичайно, це було дуже складно, але уряд пішов на такий крок. Грузія прагне нормалізувати відносини з Росією і створило новий формат. Тобто формат женевський залишається і другий формат - це російсько-грузинський формат", - заявив Уклеба.

Він повідомив, що грузинським урядом для ведення діалогу з Росією спецпредставником інтересів Грузії був призначений Зураб Башідзе а з боку Росії спецпредставником в цьому діалозі є заступник міністра закордонних справ РФ.

"У такому форматі відбулося вже декілька переговорів, є вже невеликі зрушення, а головний акцент робиться на відновленні культурно-економічних зв'язків. Були відновлені авіарейси, допущені на ринок Росії... грузинські вина і "Боржомі"... Слава Богу вони повертаються на російський ринок і ми сподіваємося, що такий цивілізованої дорогою ми підемо з Росією і збережемо діалог і між нашими країнами нарешті настануть добросусідські відносини", - сказав посол Грузії в Україні.