ua en ru

У Конго повстанці взяли в полон грузинського льотчика

У Конго повстанці взяли в полон грузинського льотчика Фото: грузинського льотчика конголезькі повстанці захопили після аварії вертольота

Грузинські ЗМІ повідомили про полонення військового льотчика конголезькими повстанцями

у Конго повстанці захопили в полон грузинського військового льотчика Сосо Осіураулі, заявив полковник у відставці Давид Макішвілі, який зараз служить в Національний гвардії України. Як передає РБК-Україна, про це повідомив грузинський телеканал "Руставі".

Він повідомив, що за звільнення льотчика конголезькі повстанці вимагають викуп у розмірі 1 млн доларів.

ЗМІ зазначає, що вертоліт був збитий 27 січня. Макішвілі закликав грузинський уряд прийняти участь у визволенні льотчика.

У Міністерстві оборони Грузії повідомили грузинським журналістам, що не можуть прокоментувати ситуацію, пояснивши, що відомство не посилало Осіураулі в Конго.

Міністерство закордонних справ Грузії підтвердило факт збиття вертольота на території Конго в січні. У повідомленні, опублікованому на сайті МЗС, зазначається, що в самому Конго не підтверджують, чи були на борту повітряного судна громадяни Грузії і зокрема Сосо Осіураулі.

Нагадаємо, Україна провела чергову сьому ротацію миротворців у Конго. В країну вирушили 250 військовослужбовців Збройних сил України.