ua en ru

Заарештовано понад 300 учасників протестів у Грузії

Заарештовано понад 300 учасників протестів у Грузії Фото: Владимер Борцвадзе (police.ge)

У МВС Грузії заявили, що заарештували протестуючих за "різні правопорушення"

У Грузії були арештовані 305 учасників протестів у Тбілісі. Про це в ході брифінгу повідомив заступник міністра внутрішніх справ Владимер Борцвадзе, передає прес-служба МВС країни.

За словами заступника глави МВС, протестуючі були заарештовані за "різні правопорушення".

Він зазначив, що спочатку акція носила мирний характер. Однак, як заявив заступник голови МВС Грузії, частина протестувальників, застосовуючи насильство і нападаючи на поліцейських, спробувала захопити будівлю парламенту.

За словами Борцвадзе, поліцейські були змушені використовувати спецзасоби - сльозогінний газ, нелетальну зброю і водомети.

"Використання цих засобів здійснювалося послідовно, пропорційно небезпекам. Правоохоронці використовували сльозогінний газ для нейтралізації насильства. Після запобігання опору і запобігання груповому порушенню дисципліни поліція була змушена використовувати інші спеціальні засоби - нелетальну зброю і водомети", - зазначено в релізі грузинського міністерства.

Також Барцвадзе заявив про заподіяну здоров'ю правоохоронців шкоду.

"Не дивлячись на використані засоби, агресивна частина протестуючих продовжувала порушення усю ніч. На світанку вони знищили автомобілі і поліцейські машини і напали на об'єкти приватної власності, що знаходяться поблизу. 305 учасників акції були заарештовані за різні правопорушення", - відзначають у МВС Грузії.

Нагадаємо, глава парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе сьогодні, 21 червня, подав у відставку через протести в Тбілісі. Відставки спікера вимагали опозиція і демонстранти.

Як писало РБК-Україна раніше, в результаті зіткнень під час протестів у Тбілісі в четвер, 20 червня, постраждав щонайменше 31 представник преси. Журналісти вимагають покарати винних.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що грузинська поліція затримала понад 100 демонстрантів, які 20 червня вийшли на акції протесту в Тбілісі. Правоохоронці заборонили затриманим активістам спілкуватися із пресою.