ua en ru

У Грузії парламент подолав вето президента і схвалив нову Конституцію

У Грузії парламент подолав вето президента і схвалив нову Конституцію Фото: парламент Грузії (facebook.com-parliamentgeo)

Нова Конституція забезпечує перехід Грузії на парламентське правління

Грузинський парламент подолав вето президента Грузії Георгія Маргвелашвілі і схвалив нову Конституцію країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Парламент Грузії на позачерговому засіданні подолав вето президента і схвалив нову Конституцію країни", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, поправки грузинського президента відхилили, після чого була прийнята первісна редакція документа.

Так, у голосуванні не взяли участі представники опозиційних фракцій, які вивісили у залі плакат "Знехтувана Конституція". Вето президента Георгія Маргвелашвілі парламент обговорював більше п'яти годин.

Зазначимо, нова Конституція забезпечує перехід Грузії на парламентське правління і суттєво обмежує повноваження глави країни. Вона набуде чинності через рік після президентських виборів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Георгія Маргвелашвілі, що Російська Федерація збільшує озброєння на суверенній території Грузії.