ua en ru

У Грузії почались військові навчання за участі країн НАТО й України

У Грузії почались військові навчання за участі країн НАТО й України Фото: церемонія відкриття "Гідний партнер-2017" (flickr.com/photos/usarmyeurope_images)

Маневри розпочались на колишній російській військовій авіабазі "Вазіані" біля аеропорту Тбілісі

У Грузії 30 липня 2017 року стартували багатонаціональні військові навчання "Гідний партнер-2017" за участі трьох тисяч військовослужбовців та 500 одиниць бронетехніки зі США, Великої Британії, України, Туреччини, Словенії та Вірменії. Про це повідомляє BBC.

Зазначено, що маневри розпочались на військовій авіабазі "Вазіані" неподалік аеропорту Тбілісі. Як очікується, навчання триватимуть до 12 серпня 2017 року.

Передбачається, що військові навчання "Гідний партнер-2017" відвідає віце-президент США Майк Пенс, який 31 липня прибуде до Грузії з дводенним візитом. Сьогодні ж, 30 липня, Пенс відвідує Естонію.

Як відомо, у вересні Росія та Білорусь на території останньої планують провести спільні навчання "Захід-2017", які викликали занепокоєння в України. Хоча президент Білорусі Олександр Лукашенко запевнив Київ, що навчання не несуть загрози для України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Грузії на колишній російській військовій базі мають розпочатися найбільші військові навчання "Гідний партнер 2017" (Noble Partner) за участі п'яти країн НАТО.