ua en ru

Завтра в Грузії почнуться військові навчання за участю країн НАТО

Завтра в Грузії почнуться військові навчання за участю країн НАТО Фото: прибуття американської техніки в Грузію (flickr.com usarmyeurope_images)

Навчання на військовій базі "Вазіані" триватимуть з 30 липня до 12 серпня 2017 року

У Грузії на колишній російській військовій базі "Вазіані", в передмісті Тбілісі, 30 липня починаються найбільші військові навчання "Гідний партнер 2017" (Noble Partner) за участі п'яти країн Організації Північноатлантичного договору (НАТО). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляється, що крім п'яти країн-членів НАТО у військових навчаннях візьмуть участь три держави - партнери Північноатлантичного альянсу, зокрема, підрозділи армій США, Великобританії, Словенії, Німеччини і Туреччини. А також три держави-партнери НАТО - Грузія, Україна та Вірменія.

Зазначено, що в ході навчань, планується задіяти 2 тис. 800 військовослужбовців та десятки одиниць бойової техніки.

Навчання Noble Partner на військовій базі Вазіані" триватимуть до 12 серпня 2017 року.

"В ході маневрів будуть задіяні американські танки M1A2 Abrams, військово-транспортна авіація, а також різні модифікації американських і німецьких бронетранспортерів", - йдеться в повідомленні.

За словами Міністра оборони Грузії Левана Изория, мета навчань "підвищення сумісності" грузинської армії з військами країн Північноатлантичного альянсу, а також підготовка грузинського підрозділи для "Сил реагування НАТО".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Грузії прибула військова техніка НАТО для участі в міжнародних армійський навчаннях "Гідний партнер 2017" (Noble Partner - 2017).