ua en ru

Група "ВТБ" може продати український "БМ Банк" з-за санкцій України

Група "ВТБ" може продати український "БМ Банк" з-за санкцій України Фото: Юрій Соловйов

Також група розглядає варіант роботи з активами "ВТБ Банку" у небанківському форматі

Російська державна банківська група "ВТБ" може продати українську дочку "БМ Банк" з-за санкцій України щодо російських банків. Про це заявив перший заступник голови правління російського державного банку "ВТБ" Юрій Соловйов в інтерв'ю газеті "Комерсант".

За його словами, українські санкції більш жорсткі, ніж європейські.

"Зараз нам практично заборонено докапіталізувати свої українські банки. В результаті ми фактично змушені розлучитися з українським БМ банком", - заявив Соловйов.

Також Соловйов повідомив, що група розглядає варіанти роботи з активами "ВТБ Банку" у форматі небанківських установ, зокрема в розрізі реалізації активів, відданих під заставу.

"У нас є чіткий план по роботі з активами. Перш за все, з тими позичальникам, які намагаються нам не платити, ми будемо реалізовувати застави. Фактично ми закриваємо портфель, виплачуючи гроші нашим вкладникам. У підсумку, можливо, ми вийдемо з юридичної форми саме банківського присутності в країні, але будемо потихеньку далі реалізовувати активи. В цьому році баланс українського банку ми вже скоротили на кілька десятків мільйонів доларів. Зараз цей процес прискориться, оскільки підготовчі операції пройшли по цілому ряду кредитів", - сказав Соловйов.

Він зазначив, що в рамках українського законодавства поступка самого кредиту досить проблематична, тому група працює з банками і позичальниками з метою рефінансування позик.

Крім того, Соловйов повідомив, що перемовини з українськими бізнесменами щодо продажу "ВТБ Банку" тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що переговори про продаж української "дочки" банку ВТБ зайшли в глухий кут.