ua en ru

Група фахівців 10 липня оприлюднить техзвіт про можливість розміщення FSRU-платформи в Одесі, - Держінвестпроект

Наступного тижня в Одеський порт Південний прибуде група іноземних фахівців, щоб зробити технічний звіт про можливість розміщення FSRU-платформи в акваторії порту. Про це сьогодні повідомив голова Держінвестпроект Владислав Каськів на міжнародній конференції "Світова революція LNG: Енергетична незалежність України", передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми констатуємо, що жодних технічних проблем для реалізації національного проекту LNG-терміналу не залишилося, згідно з підписаною угодою 16 квітня 2013 р. в Х'юстоні. Наступного тижня в Одеський порт Південний прибуде технічна група фахівців американської компанії Exсelerate Energy та польської компанії ILF і вже 10 липня ми зможемо оприлюднити технічний звіт про можливість розміщення FSRU-платформи в акваторії порту", - повідомив Каськів.

За його словами, це відкриє Україні можливість підписати угоду про технічне розміщення морського заводу загальною потужністю до 5 млрд куб. м газу в середині наступного року і отримання першої партії зрідженого газу за умови його підключення до ГТС України.

Загалом споруда наземного терміналу планується закінчити до 2018 р., загальним обсягом 10 млрд куб. м, у партнерстві з консорціумом провідних міжнародних компаній.

Читайте також: Exсelerate Energy почала підготовку інженерних робіт для розміщення платформи з прийому LNG